Читај ми!

Наступ српског стрипа у Паризу

Дуго најављивано представљање српског стрипа у Паризу у организацији Завода за проучавање културног развитка биће одржано у петак, 1 јула у 19.30 у Културном центру Србије.

Промоција капиталне књиге Слобода! Једнакост! Стрип!: Српско-француски односи у уметности визуелног приповедања Зорана Стефановића на француском језику у издању Завода за проучавање културног развитка, посвећена је српско-француским везама на пољу стрипа и великом значају стрипа у културној политици обе земље, која се остварује уз међусобну културну сарадњу која је отпочела 2019. године након потписивања споразума у области стрипа председника Србије и Француске.

Након промоције књиге, по угледу на фудбалску репрезентацију, биће отворена колективна изложба која представља репрезентацију Србије у области стрипа и приказује оно најбоље што српски стрип има у последњих 30 година - 11 стрип аутора са својим најважнијим делима у Француској и Србији: Алекса Гајић, Градимир Смуђа, Рајко Милошевић Гера, Милан Јовановић, Нина Буњевац, Јана Адамовић Кордеј - Yana, Милорад Вицановић Маза, Саша Ракезић алиас Александар Зограф, Бранислав Бане Керац, Јован Укропина, Стеван Субић и „селектор" репрезентације Владимир Весовић.

Аутори изложбе су Алекса Гајић, светски признат стрип аутор и илустратор, Игор Марковић, најважнији српски стрип издавач и ауторски тим Завода за проучавање културног развитка.

О књизи и изложби говориће: Зоран Стефановић, аутор књиге и историчар стрипа, Јана Адамовић Кордеј, позната српска стрип ауторка и добитница француског ордена за књижевност и уметност, и Марко Крстић, писац и директор Завода за проучавање културног развитка.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво