Емисија Радио Круг прославила други рођендан

Снажним уметничким спонама повезујете Србе и странце на свим меридијанима дарујући нам радост, поручује се у бројним честиткама неуморној посади са Канала К, у Швајцарској.

Емисија Радио Круг прославила је други рођендан! Рођена је 16. септембра 2018, заједничком идејом Тање Радојевић и Виолете Алексић, на таласима Канала К, медијске куће у швајцарском граду Арау. Канал К, медијска кућа која траје више од три деценије, „дом" је мигрантских емисија у Компас делу. Има их око 17.

КРУГ крије поруку - културна размена уметничких група, што описује и програмску шему емисије која је за кратко време освојила срца не само наших сународника, већ и љубитеља уметности широм света.

Екипа се стално мешала, а уз сталне чланове има сараднике, дописнике и пријатеље. Тренутну посаду чине: Виолета Алексић, Тања Радојевић, Мирослав Динић, Јован Арсенијевић, Љиљана Црнић, Катарина Радуловић, Пеђа Ристић, Снежана Неф и Харалд Амбул...

Изградња мостова културе главни је задатак неуморне дружине коју ни корона није спречила да емитују програм од куће, не реметећи континуитет.

"Урадити нешто што ће у 60 минута подржати уметност и уметнике света, била је Тањина и моја идеја, а подршку  смо имале од целе уметниче сцене  која нам је дала мотивацију да кренемо пре две године у ове воде и направимо мостове међу уметницима широм света, и наших и страних. Прославили смо други рођендан, проходали смо и сад нема стајања, идемо даље...јер није мала ствар када нам је Зоран Модли дао први подршку. Јављали су се људи са свих меридијана, из Европе, Америке, Аргентине.. Мало ли је за две године?

То све је утицало да и сама редакција обрати пажњу на наш рад, тако да смо убрзо добили још једну емисију, тако да се два пута по 60 минута у етру Канала К чује емисија РАДИО КРУГ на српском, али и на свим светским језицима. Захвални смо свим људима који подржавају, на првом месту редакцији Канала К, јер омогућује свима нама да се на матерњем језику обратимо публици у швајцарским медијима, а то није мала ствар", каже Виолета Алексић.

Тања Радојевић додаје да им је управо све то давало снагу и подстицало креативност:

"Недавно смо имали у гостима и националну телевизују Швајцарксе - SRF1 који су за емисију „Schweiz aktuel" направили прилог о нашем раду у време пандемије... Извештавали смо о стању и у матици и у Швајцарској. Пратимо све догађаје из културе, што даје допринос интеграцији, а истовремено и представљамо свој народ."

Радио Круг је један од организатора разних културних догађаја, промоција предавања, рок журки, мини-концерата у Српском културном друштву и Волксхаусу - Градској кући у Цириху.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво