Зимска ОССИлација

Организација српских студената у иностранству (ОССИ) организовала је традиционалну "Зимску ОССИлацију”. Поред свечаног дела, који је 22. децембра 2017. године одржан у просторијама Матице српске у Новом Саду, ова зимска ОССИлација обухватила је и прво велико стратешко планирање организације које је одржано од 22. до 24. децембра, такође у Новом Саду.

Свечани део протекао је у пријатној атмосфери, током које су представници организације сумирали претходну годину уз жељу да наредна година буде још успешнија.

Присутнима се обратила проф. др Снежана Михић, подсекретар у Покрајинском секретаријату за високо образовање и научноистраживачку делатност, истакавши да је кључ повратак младих у Србију и њихово запошљавање при институцијама, компанијама и другим организацијама.

Александар Љубомировић, председник ОССИја, истакао је важност године на измаку за саму организацију и јубиларног двадесетог рођендана који је ОССИ прославио. Навео је да се од 2018. године од ОССИја могу очекивати још успешнији подухвати.

Бранислав Јовановић, координатор новосадског тима ОССИја, нагласио је да је повратак најтежи задатак који је ОССИ себи задао, али да се упорним радом и заједничким снагама може помоћи студентима при повратку у матицу.

Стратешко планирање организације одржано је 22. и 23. децембра у Новом Саду у просторијама Ректората Универзитета у Новом Саду и Скупштине АП Војводине. Током два дана, чланови организације имали су прилику да се боље упознају и кроз бројне панеле и дебате учествују у обнови и реформи организације, како у структурном тако и у општем смислу. Такође, стратешко планирање, било је идеална прилика да се новоизабрани чланови организације упознају са радом организације и активно допринесу њеном напретку.

Актуелни управни одбор организације је све предлоге и идеје сакупио и у наредном периоду ће напорно радити на стварању првог великог "стратешког плана" организације који ће свима послужити као звезда водиља у будућности. У стратешком плану је истакнуто да је 2018. година кључна за ОССИ, јер ће показати прве крупне кораке ка фундаменталним променама о којима су током два продуктивна дана чланови организације марљиво дебатовали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво