Свесрпски сајам привреде и културне баштине у Цириху

У Цириху је свечано отворен EXPO 2016 први Самит привреде и културне баштине свесрпске пословне и академске дијаспоре.

Изузетно посећен скуп организовало је Удружење српских привредника Швајцарске уз подршку и активно учешће Привредне коморе Србије и Министарства спољних послова, јавља са лица места Милена Вујовић.

Централна тема данашњег заседања, уједно и циљ Самита је умрежавање српске пословне и академске дијаспоре и то на новим основама и по новом моделу.

"Имајући у виду огроман потенцијал наше дијаспоре широм света - идеје, знање, искуство, капитал, пословне и везе у политичким круговима, основна идеја је да се тај потенцијал што боље искористити у обостраном интересу", истакао је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

Томе у прилог иду и значајно унапређени услови пословања и инвестирања као и ојачана макроекономска стабилност.

У наставку заседања одржан је и Бизнис форум пословног савета дијаспоре Привредне коморе Србије, први ван Србије, као и Академски форум.

На Бизнис форуму било је речи о значају одржавања сајмова, о чему је говорио Александар Медедовић, члан Пословног савета дијаспоре из Турске, а Драган Костић, председник Регионалне привредне коморе Ниш, представио је Слободну зону Пирот и све погодности и могућности инвестирања у слободне зоне. 

Свесрпски Самит сутра наставља рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије