Пет година "Просвјете" у Бечу

СПКД "Просвјета" у Бечу 2. јуна организује свечаност поводом пет година постојања и рада.

Српско просветно и културно друштво Просвјета Аустрија, на челу са професором Срђаном Мијалковићем, обележиће пет година постојања 2. јуна у Бечу.

"Ово ће бити прилика да се подсетимо неких лепих тренутака и прославимо успешан петогодишњи рад нашег одбора. Музички домаћин вечери биће наша уметница Јелена Крстић, чланица Управног одбора Просвјете, која ће овом приликом промовисати свој први соло албум Љубав и са својим бендом нас провести кроз протекло време и чаробни свет музике", истиче професор Мијалковић.

Просвјета у Бечу од 21. октобра 2012. године окупља чланове који српски народ, културу, језик, писмо, историју и традицију посматрају као недељиву целину, без обзира на порекло, место живота, стварања или деловања. Друштво својим активностима негује, развија и подиже општу културу и образовање српског народа који живи у Републици Аустрији и развија свест о потреби знања српског језика, ћириличног писма, осећаја припадности православној духовности, српској култури, традицији и историји, као неотуђивим елементима европских вредности, пише, између осталог, на сајту СПКД Просвјете Аустрија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије