У Франкфурту отворена изложба скулптура Бранка Мишковића

Удужење ликовних уметника "Уметност Западног Нида" из Франкфурта, угостило је у својој галерији дела београдског вајара Бранка Мишковића. Реч је о сегментима његове знатно обимније аутобиографске изложбе „Делићи живота“, коју чине скулптуре састављене од делова различитих материјала, са којима се уметник свакодневно среће у свом окружењу.

Изложбу је, у присуству бројних љубитеља уметности из Франкфурта, али и гостију из Србије, отворила председница Удружења Уметност Западног Нида, академска сликарка Споменка Алечковић, која је представила Бранка Мишковића и његово досадашње стваралаштво, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Драган Јаковљевић.

Kористећи метал, теракоту, папир, дрво и друге материјале, аутор ствара дела која, с обзиром да су безимена, у сваком посматрачу буде одређене асоцијације. Главни мотив у његовим скулптурама јесу животне приче, које прича користећи људску фигуру и мимику. Говорећи језиком уметности, Мишковић нам указује на различите облике манипулативног понашања људи и тако, на свој начин, разобличава неке од њих.

Бранко Мишковић (Београд,1980) дипломирао је вајарство на Факултету ликовних уметности у Београду 2006. године, у класи Владимира Kомада. Своје стваралаштво базира на фигурацији већих формата, користећи углавном природне материјале.

Млади београдски вајар већ је излагао своје скулптуре у родном граду, али и у Њујорку и више европских градова. Учествовао је на групним изложбама у земљи и иностранству (2006. групна изложба Перспектива Београд, 2008. групна изложба Балканика Брисел, 2009. групна изложба Bilbord Project Антверпен, 2010. групна изложба Билборд Пројект Антверпен, 2011. Ноћ Отворених Атељеа Београд, 2012. Street Art Festival Београд, 2013. Фестивал отворених атељеа Београд).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије