Хуманост и јединство Срба у Скандинавији

Из Епархије британско-скандинавске, црквене општине Свети Стефан Дечански из Гетеборга у Шведској, јавио нам се свештеник Немања Миаиловић.

"У овој тешкој несрећи која је задесила наш народ и катаклизмичним поплавама, испливало је на површину најлепше и најплеменитије што краси човека и један народ -  хуманост, јединство и љубав према појединцу, народу и држави." 

"Као у отаџбини, тако и ми овде у дијаспори, истог тренутка када је до нас допро вапај нашег Патријарха и Светог архијерејског сабора, све наше црквене општине у Скандинавији и Британији укључиле су се максимално у хуманитарну акцију пружања помоћи за пострадале у овим катастрофалним поплавама."

"До сада су наши парохијани из Гетеборга, Халмстада и Хелсингборга, у сарадњи са нашим српским удружењима из истих градова и других градова, сакупили, сортирали и послали више шлепера."

"Ових дана полази још шлепера из наших крајева. Скупљено је хигијенских артикала, пелена, хемикалија за санирање и дезинфекцију, лопата и других алата, прехрамбених производа и одеће, као и новчаних прилога."

"Морам посебно да се захвалим људима који не желе да им се помињу имена али који су из сенке својим познанствима покренули многе шведске фирме да нам помажу."

"У недељу, после свете литургије у цркви ћемо имати хуманитарни концерт духовне музике хора "Свети Серафин Саровски" из Зрењанина. Наш народ нонстоп долази и помаже. Стизаће још хуманитарне помоћи. Апелујем да народ тренутно више не доноси одећу, све остало може да доноси, зато што више немамо капацитета у црквеним просторијама."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије