У Лос Анђелесу низ хуманитарних акција

Српски фестивал у Лос Анђелесу, који се одржава 24. и 25. маја, добра је прилика да се прикупи помоћ за угрожено становништво у Србији и региону. Хуманитарне активности наставиће се и у наредним данима.

Поплаве које су задесиле Србију, Босну и део Хрватске су у Лос Анђелесу главна тема. Сви добронамерни људи су почели да планирају како да помогну.

Прошле недеље у цркви Свети Сава је отворен специјалан рачун за помоћ и тог дана је прикупљено 1000 долара, а главни догађај се очекује 24. и 25. маја када се овде одржава Српски фестивал.

У уторак, 27. маја, Ивана Кораб и Александра Крстић организују хуманитарно вече у Холивуду.

Помоћ ће бити упућена преко организација Срби за Србе.

Спасимо децу Србије из Лос Анђелеса је хуманитарна организација која већ годинама помаже расељену децу. Од оснивања до данас је уплаћено 3 милиона помоћи и они апелују на своје чланове и донаторе да се помогне колико је могуће.

Члан рок група које живе у Лос Анђелосу планирају заједнички концерт за помоћ Србији и Босни 31. маја на Беверли Хилсу, у клубу Конфиденшал. Власник клуба Саша Попарић, који је пре пар месеци из пожара спасио двоје људи, користи своја познанства са богатим Американцима и један дан пре концерта приређује коктел за помоћ Србији и Босни. Циљ је да прикупи за два дана 50000 долара.

Све хуманитарне организације које постоје у ЛА и све цркве ће у својим црквама прикупљати средства, јер је новац најбољи начин да се помоћ упути у право време.

Сви су свести да ће ове акције морати да потрају дуже, и да ће се током године више пута прикупљати новчана средства како би се помогло унесрећенима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије