Низ концерата у Њујорку за угрожене

Наши уметници одржаће у Њујорку хуманитарне концерте за помоћ настрадалима у Србији. Први се одржава 27. маја у сали цркве Светог Саве у Њујорку, када наступа пијаниста из Београда Бојан Марјановић.

Први од серије њујоршких концерата за помоћ најугроженијима од поплава у Србији биће солистички концерт пијанисте Бојана Марјановића из Београда, и то 27. маја, у 19 часова, у сали цркве Светог Саве у Њујорку, сазнајемо са сајта цркве Свети Сава у Њујорку.

На програму су дела Шопена, а улазнице ће се, на дан коцерта, продавати као минималне донације по цени од 20 долара.

Бојан је ове године године освојио престижну награду на пијанистичком такмичењу Debut International Piano Competition, што му је омогућило да наступи на фестивалу Golden Key, који се одржава у Карнеги Холу (Weill Recital Hall) 23. маја ове године.

Основне, магистарске и докторске студије клавира Бојан је завршио на Факултету музичке уметности у Београду, у класи редовног професора Невене Поповић и ванредног професора Владимира Цвијића. Током школовања, освојио је више награда и признања за свој уметнички рад. Паралелно са бављењем класичном музиком, интересује га и џез музика. Повремено наступа у разним саставима присутним на београдској џез сцени. У оквиру класичне музике, наступао је као солиста, камерни музичар и као солиста са оркестром на концертима и фестивалима у Србији и бившим југословенским републикама, затим у Мађарској, Аустрији, Немачкој, Швајцарској...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије