Даноноћна активност дијаспоре у Француској

Апел Савез Срба у Француској који је упућен свим удружењима Срба у овој земљи, као и осталим људима добре воље, имао је фантастичан одјек. Хуманитарна акције су синхронизоване и на ефикасан начин подржане од стране Амбасаде Републике Србије и Црвеног Крста, сваког у оквиру своје надлежности.

У данима интензивних активности наше дијаспоре око слања хуманитарне и финансијске помоћи после катастрофалних поплава у Србији, председник Савеза Срба у Француској Ромео Милошевић посебно истиче улогу и ангажовање младих генерација српских исељеника.

„Одзив на наш апел је феноменалан. Посебно су ме одушевили млади Србе Француске, сви су са нама и много помажу у овом послу."

"Складишта из Бордоа, Нанта, Тура, Дижона, Лиона, Нансија, Стразбура, Руана, Марсеја, широм целе Француске, успели смо да усмеримо ка Савезу Срба. Већ смо послали око четири шлепера са 38 тона хуманитарне помоћ, вредности преко милион евра."

"Успели смо да привучемо угледне француске телевизијске станице. По нашој мобилизацији видели су да је ситуација у Србији заиста тешка. Били смо заиста огорчени због чињенице да они нису приказивалу тугу која се дешава у Србији и све смо урадили да променимо став Француза. Сада нам и Французи доста помажу, сви добротвори су кренули са нама у акцију. Јављају нам се са свих страна, из разних фондација, сви су жељни да помогну и да дигну Србију на ноге."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије