Апел Централног савета Срба у Немачкој

Централни савет Срби у Немачкој апеловао је на грађане у дијаспори да, због отежане дистрибуције хуманитарне помоћи у роби у Србију, у овом тренутку помогну финансијски.

"Спасилацке екипе и добровољци свих организација Црвеног крст, па и немачког, који се налазе у Србији, даноноћно су у акцији. Они угроженима деле ћебад, душеке, животне намирнице... Да би се наставило са овом помоћи, потребна су у овом тренутку једино финансијска средства", прено је у саопштењу Централни савет Срби у Немачкој изјаву директора немачког Црвеног крста Рудолфа Зајтерса.

Замоливши грађане да не доносе хуманитарну робу, Зајтерс је навео да она може да се купи директно у Србији, у Босни и Херцеговини или у Хрватској.

"Тако ћемо уштедети време у интересу угрожених којима је потребна помоћ", рекао је он.

Централни савет Срби у Немачкој у саопштењу наводи и да је потпредседник те организације која окупља Србе у Немачкој, Тина Квинтеро Мароне, која се тренутно налази у Обреновцу, рекла је да у Србију пристиже велики број камиона с хуманитарном робом, али да нема довољно људства да робу одмах препакује у комбије и развезе.

У међувремену, због огромног интересовања грађана, Централни савет Срби у Немачкој је израдио мали приручник око прикупљања хуманитарне помоћи.

"Дијаспора је као увек спремна да помогне, али то треба да се уради плански. Наш мали приручник пружа заинтересованима основну ориентацију", изјавила је Квинтеро-Мароне.

За новчане трансакције Централни савет Срби у Немачкој је у свом саопсстењу препоручила Хуманитарну организацију Срби за Србе, која окупља више хиљада чланова из расејања и Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије