У Раденцима одржан крос РТС-а

У суботу, 17. маја, у познатом словеначком лечилишту Раденци одржан је трећи Крос РТС-а. У трци је учествовало 45 ученика основних школа из овог дела Словеније.

Организатор кроса, као и претходне две године, било је Српско културно друштво Штајерска заједница из Марибора. Вођа такмичења младих био је Добре Стојановски, члан Штајерске заједнице.

Млади су трчали у словеначкој бањи Раденци у којој се пуни минерална вода Раденска Три срца.

Иако је киша је непрекидно падала, то није поколебало младе да испробају своје физичке способности.

Ове године је конкуренција била јака, тако да је Марко Гелев, победник 2012. и 2013, ове године морао да се задовољи трећим местом.

Први на циљ стигао је Жига Берден, а друго место је заузео Дани Сергевич. Прва од девојчица била је Лана Гелев, која је ове године први пут учествовала.

Све учеснике су чланови друштва Штајерска заједница одвели у оближњу посластичарницу на сладолед и колаче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије