"Телетон" за поплављену Србију

Радио-телевизија Србије, уз подршку Министарства културе и информисања, организује националну добротворну акцију "Телетон-за поплављену Србију" за помоћ жртвама поплава у Србији. Дијаспора учествује преко Пеј пал сервиса. Емисија је на програму данас у 21 час на Сателитском, Првом, Дигиталном и HD програму РТС-а.

У току Телетона, угледне личности политичког и јавног живота Србије, одговараће на телефонске позиве гледалаца, а сваки позив биће директна донација. Поред интервјуа и укључења гледалаца, музичких нумера, новинари РТС-а припремили су и ТВ извештаје и репортаже у вези са поплавама у Србији.

Добротворни контакт-шоу програм, поред гледалаца Првог програма РТС-а моћи ће да прате и гледаоци Сателитског програма, а дијаспора ће овога пута моћи да се укључи и донацијама у складу са могућностима, јер је Влада Србије омогућила уплате хуманитарне помоћи жртвама поплава у Србији путем Пеј пал сервиса из 193 земље и региона, на адреси floodrelief.gov.rs.

Ово је осма хуманитарна акција Телетон коју организује Медијски јавни сервис Радио-телевизија Србије. Од седам досадашњих телетона РТС-а шест је било посвећено помоћи деци, а један жртвама земљотреса у Краљеву.

"Ово нам је осми по реду Телетон, пре пар година први смо иницирали овакву врсту акције после катастрофалног земљотреса у Краљеву, када смо привукли друштвено одговорне компаније и појединце у земљи и иностратнству", рекла је Душка Вучинић, директор корпоративних комуникација на РТС-у.

"С обзиром на то да је Телетеон акција коју РТС веома успешно спроводи већ дуги низ година, бројне личности су се већ одазвале нашем позиву. Надам се да ће се и у овој нашој акцији придружити друштвено одговорне компаније. Једна од њих је Рајфајзен банка која је већ донирала 100.000 евра", рекла је Душка Вучинић.

Водитељи у ТВ студију РТС-а на Кошутњаку биће Маја Николић и Владимир Јелић. 

Укључите се и ви. Помозимо нашим суграђанима - жртвама поплава!

"Телетон - за поплављену Србију", недеља, 25. мај, од 21.00 час РТС 1, РТС Сателит, РТС Дигитал и РТС HD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије