Васиљевић наступио у Кенеди центру

Млади српски џез пијаниста и композитор Димитрије Васиљевић који живи у Њујорку и ниже успехе на музичкој сцени САД, одржао је солистички концерт на Миленијумској сцени Кенеди центра у Вашингтону.

Васиљевић је недавно имао изузетно успешан деби у њујоршком Карнеги холу и наступ у седишту Уједињених Нација поводом прославе Светског дана џеза 30. априла.

"Пресрећан сам што сам наступио у Кенеди центру, трудио сам се да представим што шири репертоар и тиме покажем разноврсност  џеза као музичког израза. По посећености концерта и реакцијама публике, рекао бих да сам успео у својој тежњи да поводим на најбољи могући начин представим своју земљу и џез музику те тако дам свој допринос месецу европске културе", изјавио је после концерта Васиљевић, а преноси агенција LeitmotivArts.

Солистички концерт младог српског уметника у најзначајнијој сали у Вашингтону део је серијала концерата поводом обележавања европског месеца културе на коме наступају уметници из многих европских земаља а суорганизатор концерта је амбасада Србије у Вашингтону.

Васиљевић је у једносатном програму извео ауторске композиције Ellipsis, Ditto”, Ocean Express и Wardenclyffe”, као и своју најновију клавирску композцију Sacre-Coeur коју је премијерно извео.

Ова композиција у програму је најављена ауторовим речима "сломљена стакла на улицама Париза, свети камен из античких времена, док залазак сунца грли бесани град, црква љубави стоји изнад свих нас"”.

Поред ауторских композиција које је публика бурно поздравила, Васиљевић је одао омаж великану џеза Мајлсу Дејвису свирајући познату композицију All Blues свом аранжману.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се