Концерти за Коларац

У оквиру акције "Концерти за Коларац", у разним градовима света биће организовани наступи наших еминентних музичара, а прикупљена средства биће намењена куповини клавира за Коларчеву заджужбину. Први је наступио виолиниста Немања Радуловић.

У сарадњи са Мирјаном Лазаревић, уредницом Центра за музику Коларца и уз помоћ бројних колега музичара из целог света, пијанисткиња Јасна Поповић организује глобалну културну манифестацију под називом Концерт за Коларац, извештава за Програм за дијаспору РТС-а Марија Шајкаш из Њујорка.

Ко свира у њујоршком Карнеги холу кад дође у Београд свира на Коларцу, рекла је наша награђивана пијанисткиња Јасна Поповић која данас живи у Њујорку, објашњавајући важност Коларчеве задужбине у светским оквирима.

„Светски признати музичари су одувек у Београду готово искључиво свирали на Коларцу, а да би се ова традиција одржала, и још више, да би млади људи имали где да их чују и да се музички образују, одлучили смо да направимо серију концерата који ће промовисати ову нашу важну институцију", рекла је Јасна Поповић.

Списак учесника и градова још увек није коначан, рекла је Јасна Поповић појашњавајући да је манифестација почела 4. фебруара на Коларцу распродатим концертом виолинисте Немање Радуловића, а наставља се 6. фебруара у Њујорку, наступом наших бројних музичара на добротворном концерту у српској цркви Свети Сава на Менхетну.

Концерти, за које је улаз слободан, а новац се скупља по систему донације се потом настављају у Вашингтону, Бостону, Мајамију, Лондону, Паризу и Москви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара