Златне плакете за најуспешније

Заједница српских клубова у Бечу организовала је 14. јануара традиционалну вечеру поводом Српске Нове године, на којој су уручене Златне плакете најзаслужнијим појединцима и клубовима.

Заједница српских клубова у Бечу организовала је традиционалну вечеру поводом Српске Нове године и доделе Златних плакета.

У пријатној атмосфери, у присуству представника клубова Заједнице, уручене су Златне плакете најбољем клубу, активисти-појединцу, привреднику, члановима институција града, бечкој полицији.

„Заједница српских клубова у Бечу сваке године 14. јануара обележава Српску Нову годину. То је прилика да се сретнемо са сарадницима из протеклих година, да анализирамо протекли рад, а уједно и да наградимо оне највредније и најуспешније у протеклој години. Планови су да заједница постане значајан партнер у сарадњи са аустријским институцијама, али и са Републиком Србијом. То је свакако приоритетни циљ нашег рада, а радује што и ове године има доста младих људи који се укључују у рад наше Заједнице што свакако даје светлу будућност нашим удружењима која раде овде у Аустрији", рекао је Борислав Капетановић, председник Заједнице српских клубова у Бечу.

И управо ти млади, који су прошле године освојили прво место на Европској смотри фолклора, Културно-уметничко друштво Мокрањац, понело је титулу најбољег клуба.

Да би млади могли да се баве спортским, фолклорним и другим активностима у клубовима, постарали су се успешни српски привредници и добротвори који несебично помажу и ангажују се у активностима клубова.

„Наравно да се сваки пут радујем када видим нека дешавања у Бечу, од позоришних представа до спортских манифестациаја и то је нешто што нас, у дијаспори, чини сретним. Радујем се сусрету са нашим људима и радо подржавам те манифестације које организују и помажем онолико колико могу", каже Зоран Калабић, привредник из Беча.

У уметничком делу програма наступио је млади уметник на хармоници Стефан Ђорђевић, а присутне је на добру изворну музику подсетила солисткиња Радио Београда Данка Стоиљковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије