Фондација Дивац поново у Аустралији

Фондација Дивац и организација младих Срба SОYА позивају све људе добре воље да 25. јануара дођу у мелбурншки "Level 28" и подрже хуманитарну акцију за обезбеђивање дома за преостале 143 породице које живе у колективним центрима у Србији.

Фондација Дивац и организација младих Срба у Аустралији SОYА позивају све заинтересоване на хуманитарно коктел вече које ће се одржати у Мелбурну, у Level 28 Sky Bar&Lounge у хотелу Crown Metropol, 25. јануара 2014. године, јавља за РТС Мирослав Јамина, координатор за друштвене медије Фондације Дивац.

Ана и Владе Дивац ће трећу годину за редом посетити Мелбурн, Аделејд, Бризбејн и Перт и тамо се сусрести са српском заједницом и свим хуманим људима који желе да помогну да избегли и расељени у Србији, који већ двадесет година живе у тешким условима у колективним центрима, добију свој дом.

Фондација Дивац одржаће хуманитарно вече и у петак 24. јануара у Српском спортском центру у Мелбурну. Поред Ане и Владе Дивца, биће присутан владика Иринеј и Мирољуб Петровић, амбасадор Републике Србије у Аустралији.

Пројекат Милион Срба представиће 26. јануара у манастиру Свети Сава у Илејну. У Бризбејну ће бити 30. и 31. јануара, а 1. фебруара би требало да буду гости у Перту на Српском спортском фестивалу. 

У претходне две године у Аустралији је прикупљено више од 250.000 аустралијских долара за помоћ избеглим и интерно расељеним лицима из колективних центара у Србији. На хуманитарном догађају који је одржан 2012. године, становници Мелбурна су у те сврхе донирали преко 45.000 аустралијских долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије