Расписан конкурс за Србе из региона

Канцеларија за сарадњу са дијаспором и Србима у региону расписала је конкурс за суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону. Укупна вредност опредељених средстава је тридесет милиона динара.

Конкурс је отворен у периоду од 3. до 30. априла 2013. године, а пројекти треба да имају за циљ употребу, учење, чување и ноговање српског језика и ћириличког писма, чување инеговање српског, културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње, стоји на сајту Канцеларије за сарадњу за дијаспором и Србима у региону.

Трајање пројекта је шест месеци, и мора да буде завршен до 30. новембра 2013. године.

Право учешћа на конкурсу имају невладине организације Срба у региону које су регистроване и имају седиште у Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији, Румунији, Албанији и Мађарској, као и невладине организације чије је седиште у Србији.

Право учешћа на конкурсу немају директни или индиректни корисници буџетских средстава, појединци и привредни субјекти.

Заинтересовани су дужни да пројекте доставе најкасније до 30. априла 2013. године.

Директор Канцеларије ће формирати конкурсну комисију која ће разматрати пристигле пројекте и утврдити предлог за суфинансирање пројеката.

Резултати Конкурса биће објављени на интернет страници Kaнцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону dijaspora.gov.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије