Културно пролеће у Шведској

Манифестација "Културно пролеће 2013" одржава се у стокхолмском Pygméteatru од 11. до 13. априла. Публика ће имати прилику да види филм о српској хероини Милунки Савић, представу "Женски разговори", уживаће у изложби шешира, концерту класичне музике, деца ће моћи да учествују у креирању представе...

Манифестација Културно пролеће 2013 се одржава у периоду од 11-13. априла у Pygméteatru у Стокхолму. Организатори су Pygméteatr, Савез Срба у Шведској и Центар за културу и уметност.

У делу програма Жене, шешири и шапке планирано је да 11. априла буде приказан филм о Милунки Савић, жену хероју балканских и Првог светског рата. Истог дана организован је сусрет са глумицом Светланом Бојковић, која ће говорити о својој улози Милунке Савић у истоименој позоришној представи.

У плану је отворање изложбе шешира Миланке Правиње, а изворну народну песму извешће Тања Дошло и Лоле Амвон. Представиће се књига шведског књижевника Сновит Јансон „Sverige, juggarna och jag". 

Музички линкови назив је концерта класичне музике младих српско-шведских музичара који се одржава 12. априла.

За српску децу и њихове родитеље Pygméteatr ће последњег дана манифестације одржати Радионицу Позоришта сенки - програм који се већ више од 20 година налази у понуди овог 37 година старог позоришта. Преко 30 000 деце широм Шведске, Норвешке, Финске, Србије, БиХ, Индије, Пакистана... је имало прилику да, уз помоћ чланова Pygméteatrа, за само пар сати креира сопствену позоришну представу. Радионица ће се одржати на српском и шведском језику.

Вечерњи термин је резервисан за представу Женски разговори са Светланом Бојковић, Весном Чипћић и Миланом Михаиловићем Цацијем у главним улогама, а по тексту Душана Радовића. 

Програм је подржан од Секретаријата за културу града Стокхолм. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије