„Злочин без казне“ - годишњица погрома над Србима на Космету

Обележавање девете годишњице погрома над Србима на Косову и Метохији биће обележена широм Македоније приказивањем филма "Злочин без казне" и изложбом фотографија.

Комеморативни скуп поводом девете годишњице масовног погрома Срба на Косову и Метохији од 17. до 19. марта 2004. у сарадњи са амбасадом Републике Србије у Скопљу 29. марта организује Културно информативни центар Спона.

На комеморативном скупу у Спони биће приказан документарни филм Злочин без казне и отворена изложба фото записа. Филм и фотографије за комеморацију припремила је Канцеларија владе Републике Србије за Косово и Метохију.

Обележавање девете годишњице погрома над Србима на Косову и Метохији, уз подршку Канцеларије Владе Републике Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и амбасаде РС у Скопљу, било је уприличено 28. марта у Битољу и Куманову, у организацији Кола српских сестара.

Истом поводом и уз додатно подсећање на годишњицу агресије НАТО на Србију, Вече незаборава, у Куманову у Дому културе 29. марта организује Српска заједница у Македонији, а комеморативни скуп Злочин без казне, биће организован и у Кучевишту, 30. марта у организацији тамошњег Културно просветног и информативног центра Вук Караџић.

У таласу aлбанског насиља 17. марта 2004. године, који се памти као Кристална ноћ на Косову и Метохији, убијено је 19 особа, протерано је 4.012 Срба, етнички очишћено шест градова и девет села, запаљено 35 цркава, а порушено, запаљено или тешко оштећено 935 српских кућа и 10 друштвених објеката - школе, домови здравља, поште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара