Да се не заборави

Аустријско-српски покрет солидарности је под мотом "Да се не заборави" одржао скуп поводом обележавања 14. годишњице НАТО бомбардовања бивше СР Југославије. Међу окупљенима су били и људи који су тих 78 дана бомбардовања свакодневно демонстрирали у Бечу.

Аустријско-српски покрет солидарности синоћ је под мотом ''Да се не заборави'' одржао је скуп поводом обележавања 14. годишњице НАТО бомбардовања бивше СР Југославије.

У жељи да се очува сећање на овај злочин, на централном бечком тргу Штефансплац дељени су леци у којима су организатори подсетили на ''време када је Србија била мета, када су убијана деца, рушене куће, гранатиране болнице, Дунав текао преко мостова, сила била јача од правде, а лаж победила истину''.

''Кажимо не отимању српске територије, отуђивању српских светиња, прекрајању историје, политици дуплих стандарда, кршењу међународног права, независности Косова и Метохије'', наведено је поруци учесника.

У име Аустријско српског покрета солидарности окупљенима се обратио Лазар Билановић, а минутом ћутања одата је пошта свим жртвама НАТО бобмардовања.

Билановић је оценио да је НАТО бомбардовање била болна тачка наше историје.

''Нашим потомцима се оставља завет да буду спремни, као што су били наши прадедови 1913. да ослободе Космет. Србија је увек била на мети империја, али свака империја има свој крај па и ова'', рекао је Билановић.

Он је рекао да је на последњој седници СБ Уједињених нација јасно стављено Србији до знања су ''људска права само параван за освајачке походе''.

Међу окупљенима су били и људи који су тих 78 дана бомбардовања свакодневно демонстрирали у Бечу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије