Донаторска вечера у Чикагу

Хуманитарно друштво "Божур" је у сарадњи са Унитас Фондом, 15. марта организовало донаторску вечеру у Чикагу. Сав приход је намењен деци без родитеља, најугроженијим породицама на КиМ, а део средстава ће бити упућен народним кухињама. Домаћин вечери је био Вук Јеремић, председавајући Генералне скупштине УН.

Председавајући Генералне скупштине УН Вук Јеремић је био главни гост и говорник на хуманитарној вечери у Чикагу за помоћ најугроженијим српским породицама на Косову. Догађају одржаном у елитном Универзитетском клубу Чикага за који је улазница била 500 долара, присуствовали су представници српске дипломатије, цркве и успешни пословни људи, као и њихови амерички пријатељи.

„Мислим да је ово био изузетно значајан догађај, драго ми је да смо успели да скупимо значајна средства за оне који су данас најугроженији на територији Србије, а то су нашу грађани на Косову и Метохији, али то је врло вероватно и најугроженија заједница на територији целе Европе.

Данас смо имали сјајан догађај, два велика хуманитарна удружења из Америке и интернационална у свом погледу на свет, су се скупила. Драго ми је било да сам био у прилици да допринесем овом догађају и да појачам број званица који су се овде појавили. Данас смо учинили значајну ствар за најугроженије на Косову и Метохији. Велика ми је част што сам био део тога.

Хуманитарна организација Божур из Чикага је организација са којом ја блиско сарађујем и управо њој уплаћујем своју посланичку плату из Народне скупштине у Србији. Они су до сада урадили пуно добрих ствари за наше грађане са Косова и Метохије и после ове вечере моћи ће да учине још више. Данас смо овде разговарали са најбољима које имамо у овом делу света са Србима из Америке. Неки од њих су изузетно успешни и упутио сам им позив да се врате у Србију, да заједно са нама изгаде визију једне нове земље која ће бити поносна на оно што представља", рекао је Вук Јеремић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије