Обележена годишњица мартовског погрома у Кијеву

Међународна организација Уједињена српска дијаспора Евроазије и Институт ЗНД одржали су у Кијеву конференцију поводом годишњице мартовских погрома на Косову и Метохији 2004. године. Tемa је била „Међунационални конфликти у савременој Европи - искуство Србије".

Међународна организација Уједињена српска дијаспора Евроазије и Институт ЗНД одржали су у Кијеву конференцију поводом годишњице мартовских погрома на Косову и Метохији 2004. године, на тему „Међунационални конфликти у савременој Европи - искуство Србије".

Председник МО „УСДЕА" Драган Станојевић отворио је конференцију уз презентовање филма Злочин без казне и фотоматеријала, у циљу подизања свести о жртвама Срба и последицама које су ови догађаји изазвали.

Станојевић је том приликом подсетио на догађаје који су се одиграли од 17. до 19. марта 2004. године, указавши на то да до данашњег дана одговорност за почињене злочине није утврђена, као и да су дешавања на Косову и Метохији континуитет антисрпских процеса који трају и даље у различитим формама. У том контексту, Станојевић је најавио конференцију поводом НАТО агресије на Србију за 25. март ове године.

На конференцији су учествовали познати политички и друштвени активисти, представници амбасада, посланици Украјинског парламента, војни и политички аналитичари.

Током тродневних мартовских насиља на Косову и Метохији пре девет година убијено је 19 особа, протерано 4.012 Срба, запаљено 35 цркава а оштећено и порушено близу 1.000 српских кућа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије