Из Чикага за Сомбор

Хуманитарнo друштвo "Лајфлајн Чикаго" је пре годину дана покренуло акцију прикупљања помоћи за децу у Србији. Прикупљена помоћ од 7,5 хиљада долара овог пута намењена је сиротиштима "Мика Антић" у Сомбору и "Јован Јовановић Змај" у Београду.

Хуманитарно друштво Лајфлајн је помогло сиротишту у Сомбору, у Србији. Наш дописник из Чикага разговарао је са Лин Свилар и Вером Бјелопетровић о акцији која је покренута пре годину дана, а у цркви Светог Василија Остошког у Лејк Волису су ти резултати приказани.

Лин Свилар каже да им је црква Св. Василије Острошки рекла да је сиротишту у Сомбору помоћ најпотребнија.

"Биле су потребне поправке у просторији у којој држе храну, тако да су тамо постављене нове плочице, окречена је, извршене су поправке, и слике то показују. Каже да је прикупљено 7,5 хиљада долара и око 95 посто је отишло је у Сомбор, а мали део средстава у једно друго сиротиште које је такође на сликама. Поправили су собу у којој је храна, плафон који је прокишњавао, под, додане су полице за смештај робе, нови замрзивач...", рекла је Лин Свилар и додала да су због те помоћи посебно били одушевљени чланови особља.

Вера Бјелопетровић је одржала предавање са приказивањем слајдова у цркви Светог Василија Острошког и на тај начин показала како су потрошили 7,5 хиљада долара.

"Наша председница Кетрин Фенслов је била прошле године да посети то сиротиште и видела је да просторија за чување хране била у јако лошем стању, прокишњавало је, вода је била на све стране...тако да смо ми овде прикупили средства и када је Кетрин била за Божић да однесе поклоне, поново их је посетила и видела како је то поправљено. Послали смо полице, купили смо фрижидере и од остатка новца купили два телевизора за сиротиште „Јован Јовановић Змај" у Београду", каже Вера Бјелопетровић.

Организација Лајфлајн из Чикага тако на конкретан начин може помоћи деци у Србији.

„То нам је и циљ, а Лајфлајн Чикаго је огранак организације Лајфлајн под покровитељством принцезе Катарине Карађорђевић и ми овде скупљамо средства за Србију и на тај начин помажемо нашој деци, болницама, сиротиштима и истовремено им показујемо да их нисмо заборавили", истакла је Вера Бјелопетровић.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара