Бразил у 365 речи

Удружење српских исељеника у Латинској Америци "Сербиос Унидос" (Serbios Unidos) организује конкурс "Бразил у 365 речи". Учесници конкурса треба да пошаљу свој прозни рад до 365 речи о Бразилу, писан на ћирилици, у периоду од 10. маја до 10. јуна.

Удружење српских исељеника у Латинској Америци Сербиос Унидос (Serbios Unidos) организује конкурс "Бразил у 365 речи" у периоду од 10. маја до 10. јуна 2013. године.

Право учешћа имају држављани Републике Србије и ентитета Републикe Српскe, како у матици тако и у дијаспори, а могу да учествују и потомци Срба у расејању који још увек, због проблема административне природе, нису добили држављанство Републике Србије.

Циљеви конкурса су повезивање представника српске дијаспоре у Латинској Америци са матичном државом на нивоу културне размене, промоција српско-бразилског пријатељства, подстицање интересовања грађана Републике Србије и Републике Српске за Бразил, анимирање ученика основних и средњих школа да своја знања, осећања и ставове изражавају писаном формом на српском језику.

Садржина писаног рада мора да буде у вези са Бразилом (културно-уметнички мотиви, спортски, историјски, друштвени, политички, верски, демографски, привредно-економски, туристички итд...или комбинација наведених) и мора да буде у прозној форми.

Писани рад треба да садржи до 365 речи не рачунајући наслов, мора да буде написан на српском језику, ћириличним писмом и да буде јединствен и оригиналан.

Чланови жирија од пристиглих радова одабраће 10 најбољих, а аутори 3 најквалитетнија рада  биће новчано награђени.

Све новчане награде биће уручене 10. јула, а списак награђених аутора јавно ће бити објављен 28. јуна на званичном сајту удружења Сербиос Унидос, где можете добити детаљне информације о конкурсу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво