На картинг стази

Саманта Добросављевић из Инсбрука се посветила вожњи картинга. Постиже одличне резултате на такмичењима, а планира да, заједно са оцем, покрене Академију картинг спорта, где би талентовану децу српског порекла упутила у тајне овог спорта.

Двадесетједногодишња Саманта Добросављевић из Инсбрука успешно наступа на међународним тркама картинга широм Европе и редовно побеђује, извештава за Програм за дијаспору РТС Александар Михаиловић из тог аустријског града. Има 21 годину, студира права, говори немачки, енглески, италијански и француски и како она каже, шест језика Балкана.

„Заволела сам картинг као мала и посветила му се, са жељом да једног дана на стазу извезем и Формулу 1, што није немогуће, јер када успешно возите картинг следећа станица је да вас скаути, тј. ловци на таленте примете и уз помоћ спонзора омогуће да браним боје неког тима и у тој престижној такмичарској дисциплини.

Мом успеху су сигурно много допринели и моји родитељи који су, уместо да граде кућу у Ћовдину поред Петровца на Млави одакле су пореклом, новац улагали у мене, моје школовање и картинг спорт. Отац и мајка су ме увек подстицали да наставим кад год станем и на томе сам им захвална.

А када је реч о упорности то је код мене генима пренешено од оца који је у свему што почне јако упоран. То је и доказао када је пре пар година бициклом прешао пут из Инзбрука, преко Мађарске све до нашег Ћовдина.

Надам се да ћу у овој сезони на стазама Европе да донесем свом тиму TROPHY DAI који је и сам члан RKVT - Rejnkartverband Tirol, добре резултате и поновим свој прошлогодишњи резултат, када није било трке а да нисам била међу прва три у својој категорији", рекла је Саманта.

Саманта је и активиста клуба Заједница Срба Тирол. Са оцем жели да покрене и оформи српски картинг клуб „Србија-Тирол" и да кроз Академију картинг спорта окупи што више српске деце и помогне им да покажу свој таленат и опробају се у овом спорту.

Академија коју су осмислили Добросављевићи уз картинг клуб „Србија- Тирол" имаће и задатак да поред отварања пута у професионалне воде талентованој деци српског порекла обезбеди да сразмерно успеху помажу и Академију и Заједницу Срба Тирол.

„Ово је још један од пројеката које желимо покренути и на тај начин направити будућност за Заједницу Срба Тирол и за Академију, јер треба размишљати за будуће генерације, а да не говорим о пропратним позитивним елементима везаним за безбедност у саобраћају.

Све у свему могу да кажем да сам пресрећан јер и она као и ја размишља за будуће генерације, а за подршку смо захвални нашим спортским пријатељима из осталих аустријских, италијанских и немачких клубова који нас подржавају", рекао је Самантин отац, Синиша Добросављевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво