Млади стонотенисер из Москве

Димитрије Левајац који већ пет година живи у Русији победник је првенства Србије у стоном тенису. Иако има само 11 година, освојио је више од 50 медаља и много пехара. У Русији се не такмичи јер нема руско држављанство.

Иако већ пет година живи у Русији, освојио је првенство Србије у стоном тенису. Димитрије је најстарије дете у породици, а стони тенис је почао да тренира због здравствених проблема. Сада мали шампион може да подучава и друге.

Све је почело када је Димитрије сазнао да има повећану диоптрију и проблем са очима. Препорука доктора била је да почне да тренира неки спорт који је брз и игра се лоптом. Тако Димиртије пре 4 године није знао како се игра стони тенис, а сада је прави мајстор. Када је дошао на први тренинг, узео рекет у руке, ударио лоптицу, знао је да ће успети да победи и повећану диоптрију и и противнике.

"Мени се у том спорту највише допада што је веома атрактиван, веома брз, екплозиван, има лепих удараца за гледање, лепих поена", каже млади стонотенисер Димитрије Левајац.

Разлике у тренинзима постоје у Србији и у Москви. По Димитрију, тамо се више ради, зато су и резултати бољи.

„Буде мало некад различитих савета, више улажу у тај спорт", каже Димитрије.

Најтежи противник на Државном првенству Србије био му је Матија Јовић, са којим се лепо дружи ван такмичења.

„Прича ми како тренирају, какав им је начин рада, каже да се доста разликује овде, мада и овде лепо тренира са нама. Цео турнир је одиграо на добром нивоу, и ја сам финале одиграо добро ал је он био много бољи", каже Матија Јовић.

Млади шампион је изабрао да се такмичи на првенству у Београду, јер за турнире у Москви не може да се пријави. Нема руско држављанство.

„Имали смо проблем како да он уопште буде примљен у спортску школу иако је био шампион Москве те године када смо се обратили спортској школи као јачој установи где би могао да тренира даље. Прво су рекли да нису заинтересовани да га приме као страног држављанина, јер ту школу финансира држава.

Не може да игра пролећне циклусе првенстава Москве јер су то изборна такмичења за државно првенство, а државно првенство не може да игра јер нема држављанство, самим тим не може да игра тај квалификациони део", каже Борис Левајац, Димитријев отац.

Са само 11 година има више од 50 медаља и много пехара, а путује за Москву са још једним у руци. Освојио је Србију, а верује да ће освојити и Москву. И ми верујемо да ће се за Димитрија Левајца тек чути.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво