Дивац поново у Аустралији

Наш бивши кошаркаш и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац боравио је ових дана у Аустралији. У Сиднеју је одржано хуманитарно вече, а сав приход је намењен Фондацији "Ана и Владе Дивац", односно изградњи кућа и станова за избеглице у Србији.

Наш прослављени бивши кошаркаш и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, боравио је ових дана у Аустралији као амбасадор своје хуманитарне фондације Дивац. У српском ресторану у Сиднеју одржано је хуманитарно вече, а сав приход је намењен Фондацији Дивац и изградњи кућа и станова за избеглице у Србији.

Српска дијаспора је још једном потврдила своју хуманост и сакупила овом приликом више десетина хиљада долара.

На аукцији је најскупље продат дрес ЛА Лејкерса за који је Дивац и најдуже играо и то за 10000 долара.

„Ево опет смо у Аустралији по трећи пут. Ове године смо дошли да поднесемо рапорт људима који су прошле године учествовали у акцији и помогли изградњу 4 зграде у Београду за избегла и расељена лица и да наставимо са нашом акцијом док не будемо сместили све расељене људе из колективних центара у Београду.

Нећемо стати док не завршимо цео процес, сви ти људи су заслужили после свих ових година да почну да живе нормално у својим кућама. А велико хвала нашој дијаспори из Америке и Аустралије и свакако велику помоћ имамо од људи који су учествовали у овој акцији. Већ око 150000 људи је на неки начин већ учествовало и понављам да се ми нећемо зауставити док задњи избегли човек који је у колективном центру не нађе свој дом", рекао је Дивац.

„Мени је част да је мој ресторан био место у којем су се овдашњи Срби скупили још једном да помогну хуманитарној организацији Дивац, да подигну још једну зграду за наше избеглице", рекао је Петар Тасић.

„Дошли су овде прошле године и упитао сам Влада колико вам треба да се домири једна стамбена зграда и он је рекао 150000. Ето Богу хвала, у току прве посете Аустралији и Новом Зеланду скупили смо негде око 168 хиљада долара што је заиста значајна сума. Шта то значи за једно дете да може да каже са поносом - имам своју собу, имам свој кревет, то значи имам свој живот, и то им је омогућио Владе, Ана им је то омогућила. И ми хвала Богу смо успели да помогнемо колико толико нашим прилозима и са подршком коју дајемо одавде, од Срба са Петог континента", рекао је епископ аустралијско- новозеландски Иринеј.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво