"Млада Србадија" прославила јубилеј

Фолклорни ансамбл „Млада Србадија" из Ванкувера, свечаним концертом прославио је 40 година рада. Ансамбл је имао велику улогу у презентацији српског фолклора у Ванкуверу и шире, учествујући на више од сто скупова у Британској Колумбији и Вашингтону, САД.

У Цркви Светог Архангела Михаила у Ванкуверу српски фолклорни Ансамбл Млада Србадија је 2. марта прославио 40 година постојања и рада. Наступили су фолклорни ансамбли Млада Србадија и Вук Караџић са по три групе различитих узраста.

Играчи Младе Србадије наступили су у новим народним ношњама које су набављене у Србији, а по завршетку програма присутне је забављао оркестар Драгана Петровића.

Српски фолклорни ансамбл Млада Србадија основан је 1972. године, са идејом да подучава младе генерације српском фолклору, култури и традицији свих српских крајева.

Ансамбл је имао велику улогу у презентацији српског фолклора у Ванкуверу и шире, учествујући на више од сто скупова у Британској Колумбији и Вашингтону, САД.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво