Serbian soul, бре

Српски културни форум из Беча организује у главном граду Аустрије изложбу и концерт "Serbian soul, бре" 13. септембра. Биће изложене сликe и представљена тројезична монографија „Serbian soul, бре“ Ивана Грлића. Српско-аустријски џез трио "The Garlands" наступиће у другом делу програма.

Српски културни форум из Беча организује изложбу и концерт "Serbian soul, бре" 13. септембра. Пројекат је замишљен да представи део српске музичке сцене кроз изложбу фотографија, промоцију монографије и џез концерт.

Учествују Иван Грлић - фотограф и уметник, Никола Станошевић - клавир, Томас Стемпковски-контарбас, Душан Новаков - бубњеви/перкусије. 

Овај мултимедијални пројекат биће реализован у три дела. Отварање изложбе слика и представљање тројезичне монографије "Serbian soul, бре", аутора Ивана Грлића. "Serbian soul, бре" је циклус фотографија портрета најзначајнијих српских музичара.

У другом делу програма наступиће српско - аустријски џез трио „The Garlands" који је за кратко време постао један од цењених бендова на бечкој џез сцени. Репертоар бенда се протеже од „meanstream", преко модерног, па све до „groove" и „funk" џеза.

Иван Грлић се трудио да сликајући кључне ауторе српске музичке сцене дочара неухватљиву атмосферу и дух једне разбарушене сцене. И упео је да свака слика прича причу. Захваљујући сликама, неко ко није чуо ни тон музике, добија могућност да бар мало разуме окружење у коме је настала.

На изложби ће бити представљено 48 фотографија 24 истакнута српска музичара 20. века. 

Иван Грлић је рођен у Београду, 1977. године. У Београду је завршио Графичку школу и Факултет примењених уметности и дизајна. Професионално се бави фотографијом од 1998. Носилац је статуса слободног уметника од 2011. Члан је УЛУПУДС-а, секције фотографије од 2011. Добитник је специјалне награде 43. Мајског салона у Музеју примењених уметности 2011.

Никола Станошевић је рођен у музичкој породици. Осим класичне музике, показује и велики интерес за џез музику. У периоду од 2000. - 2004. године, за време студирања на Брукнер универзитету у Линцу, постиже велики напредак и наступа са разним бендовима. Мастер студије завржава 2010. године на Конзерваторијуму у Бечу (џез одсек).

Томас Стемпковски је рођен у Бечу. Студирао је на инструменталном одсеку за контарбас на Конзерваторијуму у Бечу и на Антон-Брукнеровом конзерваторијуму у Линцу, а завршио студије са титулом Мастер оф артс.

Душан Новаков је рођен у Панчеву. Студирао је на Универзитету за музику и извођачке уметности у Грацу и дипломирао на џез одсеку. Студирао и у Ротердаму. Сарађивао са многим познатим џез мајсторима и наступао на великим међународним музичким фестивалима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво