Помоћ дијаспоре стигла у Грачаницу

Хуманитарна помоћ у виду медицинског материјала за здравствене иснституције на територији општине Грачаница стигла je на одредиште. Контејнер са медицинским материјалом обезбедила је организација "28 јун" из Канаде, у сарадњи са НВО „Eagl’ s Nest Foundation“ са седиштем у Вашингтону.

Организација српске дијаспоре „28 јун", у сарадњи са НВО „Eagl' s Nest Foundation" са седиштем у Вашингтону, обезбедила је хуманитарну помоћ у виду медицинског материјала за здравствене иснституције на територији општине Грачаница.

Након дужег задржавања на царини, контејнер са медицинским материјалом стигао je у Грачаницу, објављено је на сајту општине Грачаница.

Донација медицинског материјала која је стигла у Грачаницу је од великог значаја за све пацијенте и здравствене установе.

Група волонтера из Америке у акцији прикупљања медицинског материјала за Грачаницу прошла је кроз око 60 градова ове државе. Контејнер је задржан у Солуну, где је донатор био у дужности да плаћа дневне лежарине у Грчкој луци.

„Захваљујемо се царини Косова што је испоштовала све тачке меморандума о разумевању по питању сарадње и флексибилности који је потписан са општином Грачаница", рекао је Бојан Тодоровић, директор Одељења за здравство и социјалну заштиту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије