Студенти из дијаспоре на пракси у Пироту

У оквиру пројекта "Упознај државу Србију" двоје студентата из Ниша и Београда који студирају у САД и Шведској обавили су тронедељну стручну праксу у општини Пирот. Студенти кажу да су задовољни радом и да су упознали рад општине, предузећа, установа и Слободне зоне. Слободна зона Пирот је на 41. месту од 50 најбољих зона у свету.

Двоје студентата из Ниша и Београда који студирају у САД и Шведској обавили су тронедељну стручну праксу у општини Пирот у оквиру пројекта "Упознај државу Србију".

Александра Радојевић (21) из Ниша, која у Лос Анђелесу студира економију и шпански језик и књижевности и Владимир Живадиновић (28) из Београда, студент мастер студија јавног здравља у Шведској били су део програма који другу годину спроводи Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) у сарадњи са Министарством вера и дијаспоре.

Члан Општинског већа Сретен Савов рекао је на конференцији за новинаре да су понуду за организовање праксе добили на основу серификата НАЛЕД-а о општини са повољном пословном климом.

"Студенти су упознали рад општине, предузећа, установа и Слободне зоне. Општина ће чествовати у оваквим и сличним активностима које промовишу Пирот и Србију", рекао је Савов и додао да је циљ да се српски студенти из дијаспоре врате и раде у Србији.

Владимир Живадиновић казао је да је пракса била корисна јер су упознали рад Скупштине, скупштинских одељења, јавног правобранилаштва, Водовода, Апотекарске установе и Дома здравља.

"Видео сам како општина функционише с друге стране и како се унапређује живот грађана. Општина са мало средстава успева да реализује велики број инвестиција за које конкурише и из фондова ЕУ", казао је Владимир. Александра Радојевић рекла је да је задовољна праксом у Слободној зони Пирот која је на 41. месту од 50 најбољих зона у свету.

"Упознали смо се и са компанијама које у њој послују а највећа је "Тигар тајерс" француског "Мишлена". Обишли смо све секторе у Зони, упознали се са пројектима и видели шта треба да се уради на пољу инфраструктуре како би индустријска зона расла", рекла је Александра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара