Српске уметнице у Лондону

Поводом предстојећих Олимпијских игара, а у оквиру изложбе "Creative Cities Collection - Fine Arts Exhibition London 2012", уметнице из Србије Шејма Продановић и Босиљка Зиројевић представиће се својим радовима публици у Лондону, од 1. до 7. августа.

Уметнице из Србије Шејма Продановић и Босиљка Зиројевић учествоваће од 1. августа на групној изложби у "Барбикан центру" у Лондону, која се организује поводом Олимпијских игара.

Продановић ће том приликом представити своје "Toothbrushes" принтове на даскама, док ће Зиројевић изложити слике-објекте од метала, из циклуса "Ритмовање".

Међународна изложба "Creative Cities Collection - Fine Arts Exhibition London 2012" реализује се, како је објаснила Продановић, у организацији кинеског Комитета за промоцију културе, под покровитељством Министарства културе Кине и уз подршку Међународног олимпијског комитета и лондонског Организационог комитета за Олимпијске игре ЛОЦОГ.

Позвано је око 300 уметника са свих континената да од 1. до 7. августа представе своје радове у "Барбикан центру" (Barbican Arts Centre) и тиме допринесу ширењу идеје заједништва и културне разноликости кроз богатсво уметничког стварања.

Међу позваним учесницима су и Зиројевић и Продановић, чији ће радови након изложбе у Лондону постати део колекције Уметничког олимпијског центра у Кини.

Поставку прати луксузни каталог и низ промотивних догађаја.

Продановићева ће пре изложбе у Лондону самостално излагати у Продајној галерији Београд.

Посетиоци ће од 26. јула до 13. августа моћи да погледају поставку фотомонтажа и дигиталних принтова под називом "Дигест".

Радови који подсећају на новинске странице настају комбиновањем цитата из различитих извора на оригиналном језику, наслова преузетих поступком копирања у изворном типографском решењу и дигитализованих старих фотографија, сакупљаних са интернета.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара