Три награде за два дана

Српска композиторка Милица Ђорђевић победила је на осмом Тајландском међународном фестивалу композиције у Банкоку. Уследиле су још две награде - Теслина награда за стваралаштво младих, а њена композиција увршћена је у званични програм МАТА фестивала у Њујорку 2013.

Милица Ђорђевић, српска композиторка, победила је 14. јула на осмом Тајландском међународном фестивалу композиције (8th Thailand International Composition Festival) који је одржан у Бангкоку, на Махидол универзитету.

У оквиру Фестивала је одржано такмичење младих композитора (до 40. година). Милица Ђорђевић је најпре ушла у финале (од 200 пријављених кандидата одабрано 12 финалиста из Европе, Азије и САД), а на завршном концерту, једногласном одлуком жирија - проглашена је за победника такмичења.

Успех je настављeн у Њујорку. Два дана касније, 16. јула, Миличино дело "Мање те у мајке грозе" (за сопран, бас кларинет, хармонику, виолину, виолу и виолончело) увршћено је у званични програм МАТА фестивала у Њујорку 2013. који слови за водећи фестивал нове класичне музике у САД.

Овај успех је крунисан истог дана када је Милица Ђорђевић добила Теслину награду за стваралаштво младих за 2012. годину, коју додељује Фондација „Никола Тесла".

Милица Ђорђевић (1984, Београд) је дипломирала композицију на Факултету музичке уметности у Београду, где је завршила и Снимање музике и тонску режију, као и специјалини курс електронске музике.

Специјалистичке студије је завршила у Стразбуру, а професионално усавршавање наставила у Паризу. Тренутно је на пост-дипломским студијама у Берлину.

Ђорђевић је учествовала на многим мајсторским курсевима, фестивалима и такмичењима. Добитник је многих награда, признања и стипендија и сарађивала је са многим ансамблима и музичарима.

Дела Милице Ђорђевић су извођена и емитована у Србији, Хрватској, Македонији, Француској, Немачкој, Белгији, Италији, Аустрији, Холандији, Великој Британији, Данској, Израелу...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара