Дивац у Аустралији

Председник Олимпијског комитета Србије и хуманиста Владе Дивац, посетиће српску дијаспору у Аустралији и Новом Зеланду, са циљем да прикупи средства за Фондацију "Ана и Владе Дивац", која се бави решавањем проблема становања избеглих и прогнаних.

Владе Дивац ће  посетити у јануару српску дијаспору у Аустралији и Новом Зеланду. Као оснивач организације Фондација Ана и Владе Дивац, која се углавном бави проблемом становања избеглих и прогнаних, планирао је да своје хуманитарне активности прошири и на Пети континент.

Већ 22. јануара присуствоваће Светој архијерејској литургији у цркви Светог архиђакона Стефана у Рут Хилу. 

Након тога, у Бонирингу ће започети своју прву хуманитарну акцију у овом делу света. У меморијалној сали „Дража Михаиловић" приказаће се кратки документарни филм о хуманитарном Фонду Ана и Владе Дивац. Планирано је да се тог дана одрже турнири у фудбалу и кошарци, а наступиће и многе фолклорне групе. Дивац ће уручити пехаре најбољим спортистима и провести време са посетиоцима, а сав приход ће ићи за потребе хуманитарног фонда.

Владе ће 27. јануара посетити аустралијску престоницу Канберу, где ће присуствовати архијерејској литургији у храму Св. Саве у Фереру, а затим и свечаној вечери коју приређује амбасада Републике Србије у сарадњи са Митрополијом аустралијанско-новозеландском Српске православне цркве.

Планирано је да наредног дана, заједно са митрополијском омладинском организацијом СОЈА, Дивац учествује у хуманитарном програму у хотелу Хилтон у Мелбурну.

Присуствоваће и светосавском фестивалу у манастиру Светог Саве у Илајну, 29. јануара.

Из Илајна се сели за Оукленд, на Новом Зеланду, где ће се 5. фебруара одржати хуманитарни дан, након Свете архијерејске литургије у храму Светог краља Милутина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара