Канабис - лек или отров

Седамдесет четири одсто становника Сједињених Држава живи у једној од савезних држава у којима је дозвољено коришћење канабиса, односно марихуане за рекреативне или медицинске потребе. Марихуана се сада може купити у 15 хиљада специјализованих продавница широм САД. Удружење Српских лекара у Чикагу одржава низ трибина у жељи да пошаље поруку о опасностима коришћења марихуане.

Илиној је једна од америчких савезних држава где се канабис, односно марихуана може купити у продавницама и доступан је сваком ко има бар 21. годину. За оне млађе од 21. године могућа је набавка уз лекарски рецепт.

Удружење српских лекара и стоматолога у Чикагу одржава неколико трибина под називом "Марихуана - лек или отров". Представили су резултате детаљних истраживања. Они истичу да се у данашње време повећао проценат опасног састојка ТХЦ који марихуану чини опаснијом него некада.

"Ми смо хтели да поручимо да имамо велики проблем у САД што се тиче злоупотребе марихуане и да је то кренуло давно са употребом тзв. медицинске марихуане. Међутим и та медицинска употреба је донета без консултација са лекарима због великог притиска средине и дозвољено је свакој држави да направи свој закон, тако да је кренула легализација и та тзв.рекреативна примена, тако да сад имамо 24 државе које су легализовале марихуану чак и за ту рекреативну примену", каже др Небојша Кнежевић, председник Српско-америчког лекарског и стоматолошког удружења.

"Оно што желим да људи понесу кући је то да друштво не може да заштити нашу децу, једини који то могу смо ми сами и едукација на ту тему је изузетно важно, да родитељи буду ти који ће своју децу заштитити", каже др Љуба Стојановић.

Српски лекари ће овде у Чикагу одржаће још неколико предавања на ову тему и кажу да желе да упозоре што више људи на опасности коришћења марихуане, јер тренутно само 26 посто људи у САД сматра да је коришћење марихуане опасно.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво