Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.50

У емисији "Магазин Србија на вези" тражимо одговоре на питања на који начин повезати младе и образоване у земљи и расејању и како очувати српски језик и културно наслеђе. У Љубљани одржана серија предавања у време васкршњег поста. Водимо вас и на представе српских уметника у Чикагу и Мелбурну. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 13. априла у 11.25.

Умрежавање младих и образованих људи у Србији и расејању, организовање такмичења и повезивање са привредом, изазов је факултета и алумни клубова. На који начин остварити ову сарадњу чућемо од проф. др Весне Дамњановић, руководиоца Центра за пословне студије случаја на Факултету организационих наука.

Очување српског језика у расејању, промовисање српске културе и књижености и словенског културног наслеђа задатак је свих нас у Србији и дијаспори. Гост емисије је проф.др Драгана Литричин Дунић.

Српска православна црквена општина у Љубљани и ове године организовала је циклус предавања током васкршњег поста у Парохијском дому. Из Словеније извештава Милован Терзић.

У оквиру аустралијске турнеје, српска глумица Весна Станковић имала је запажене наступе и извела монодрамаме у више градова Петог континента. Посетићемо један од наступа у Мелбурну који је забележио Драган Гавриловић.

Необични музички састав „Крушевац гето“ гостовао је у неколико градове Америке. Извели су комедију „Краљица Снежана прва“ и побрали бројне симпатије српске дијаспоре. Из Чикага извештава Нина Стојковић.

Музички гости група Калем.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво