Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

У сусрет одржавању традиционалне 39.аустријске Смотре фолклора у Бечу, гост емисије је Александар Станковић председник Аустријског савеза српског фолклора. Актуелне теме из живота српске заједнице у овом аустријском граду и шире, биће теме о којима ће говорити овај истакнути активиста у Бечу. "Магазин" пратите и на РТС2 у суботу, 6. априла у 11.25.

Бранислава Нушића углавном памтимо као комедиографа, иако је био и новинар, дипломата...У години јубилеја, 160 година од рођења великана из историје Срба, Бранислава Нушића, током целе године биће организовано много културних догађаја, широм земље, њему у част.

Гости емисије, његов потомак и председник "Нушић фондације", Небојша Нушић, као и аутор текста за позоришни комад, "Волите ли Нушића", Миодраг Мија Илић, иначе један од оснивача и првих уредника наше редакције, Програма за иностранство РТС-а. Сећање на те дане, као и почетак емитовања нашег програма преко сателита, 14.5. 1991. године, поделиће са нама и нашим гледаоцима.

Наша дописница из Чикага, Нина Стојковић, шaље нам репортажу са одржавања првог фестивала српског фолклора у једном од највећих српских градова у свету.

Музички гости емисије, етно група "Златник", 14 музичара и вокалних солиста, наступиће уживо у нашем студију.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво