Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Парламентарни избори у суседној Републици Хрватској расписани у среду, 17. априла текуће године, где ће, поред водећих политичких странака у тој суседној држави, пре свега, ХДЗ-а и СДП-а, наступити и странке националних мањина. Срби, као највећа мањинска групација у Хрватској имају загарантована три места у Сабору. Реприза емисије у 02.42.

Гости у студију су заменик жупана Вуковарско-сремске жупаније Срђан Јеремић и председник Већа српске националне мањине Општине Борово Душан Латас.

Осим о предизборним активностима српске заједнице у Хрватској, пре свега оних окупљених око СДСС-а, а и о предизборној атмосфери која влада у Хрватској сазнаћемо, пре свега, колико су ови избори важни за саме Србе у Хрватској а и колика је уопште њихова заинтересованост за исте, каква су им очекивања и шта су њихове главне теме које ће као мањина да промовишу.

У оквиру разговора видећемо и причу о положају и проблемимна Срба повратника у далматинско село Нунић, недалеко од Кистања, што не неки начин представља и слику тешког положаја великог дела протераних и избеглих Срба повратникаа у Хрватску, а коју су припремили новинари Независне ТВ Продукције ЗВО Вуковар, дописништво из Книна.

У музичком делу емисије гости су познати Тамбурашки састав „Дунавске зоре“ из Борова, недалеко од Вуковара, који су својим досадашњим запаженим наступима и репертоаром превазишли локалне оквире. За ову прилику чућемо неке од њихових новијих хитова.

Уредница емисије Нада Вукелић

Редитељка Ерна Глигоријевић

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво