Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.50

У емисији "Магазин Србија на вези" посетићемо други Сајам српске књиге у Гетеборгу. У Паризу Савез Срба Француске припрема изборну скупштину. Представљамо новинара и писца, хроничара српске дијаспоре, добитника Златне медаље за заслуге поводом Дана државности. Говорићемо о филмском фестивалу „Бдење душе“ који је отворен за ауторе и продуценте из Србије и дијаспоре. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 16. марта у 11.25.

Поводом Дана државности-Сретења Златну медаљу за заслуге добио је новинар и писац, и велики познавалац српског расејања др Марко Лопушина који је аутор сто књига, од којих велики број говоре о српском расејању. Гост емисије др Марко Лопушина.

Филмски фестивал „Бдење душе“ основан је 2007. године. Почетна идеја је била да се на једном месту окупљају аутори, продуценти и филмови који се баве историјом, културом и духовношћу. Фестивал је отворен за ауторе из Србије и расејања. Гост Срђан Илић, уметнички директор.

Савез Срба Француске 16. марта организоваће изборну скупштину. На дневном реду биће и избор новог председника. Из Париза се јавља колега Владан Јочић.

У организацији удружења „Иницијатива креативне комуникације“ која се бави очувањем културе, традиције и српског језика у Гетеборгу је одржан други Сајам српске књиге.

Музички гости Габријела Убавић и Ђорђе Чавић.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво