Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Каква је будућност науке и иновација у Европи, како се Стари континент позиционира у односу на САД и какве су могућности сарадње са нашим научницима у дијаспори, разговарамо са министарком науке, технолошког развоја и иновација Јеленом Беговић, која је са делегацијом Републике Србије гостовала на Харварду и Масачусетсом институту технологије.

Након изузетног успеха на Глобал инвеншн форуму на Кипру, у октобру прошле године, млади тим чачанских иноватора добио је позив за учешће на Сајму иновација у Москви. Салон „Архимедес" пружа одличне могућности за улазак на тржиште нових револуционарних изума и технологија. Према статистикама, сваки други експонат представљен на Салону нађе свог инвеститора и потрошача, што несумњиво показује ефикасност Салона. О припремама пред пут у Москву разговарамо са члановима тима и менторком Олгом Дукић, професорком Техничке школе у Чачку.

Пред ускршње и првомајске празнике компанија Ер Србија је пустила у продају 100 000 јефтиних карата по цени до 50 евра за скоро све дестинације. Традиционално за празнике су најтраженије дестинације на југу Европе: Шпанија, Португалијиа, Италија и Малта. Више у прилогу колеге Драгана Милутиновића

Каква је будућност ауто индустрије, зашто на предстојећем Салону аутомобила у Женеви нема великих компанија и како се развија тржиште аутомобила на Истоку, појасниће нам колега Драган Милутиновић уз изјаве представника великих атомобилких компанија.

Уредници Драгана Живојновић и Душан Жарковић.

Реализација Ернестина Глигоријевић.

недеља, 21. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво