Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.50

У емисији "Магазин Србија на вези" говорићемо о познатим и признатим нашим уметницима који живе у расејању. Упознаћемо песникиње које игром и књигама говоре о животу кроз плес. Представљамо истинског чувара српске традиције сликарку, калиграфа, која је везана својим радом и за Епархију будимску. Упозаћемо и српског гитаристу који живи и ствара у Паризу. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 24. фебруара у 11.25.

У Кући Ђуре Јакшића одржана је промоција књига „Живот кроз плес“ и „Живот је плес“ Зорице Богдановић из Торонта и Гордане Гордић из Београда.

Гост емисије је и Весна Станисављевић, уметница, калиграф. Упознаћемо њен рад и сазнати на који начин сарађује са Епархијом будимском.

Ана Жигић из Лондона, по мајци Српкиња, а по оцу Словенка, заједно са три пријатељице направила је невероватан подухват. За 39 дана, оне су превеслале без престанка Атлантски океан у чамцу, и то од Канарских Острва рутом која се сматра једним од највећих изазова на свету. Са Аном је разговарао Александар Жигић.

Срђан Грујичић је једна од личности по којој ће се памтити прошла година у Паризу. Гитариста, аутор и професор на престижном париском колеџу, на бројним и запаженим концертима промовисао је српску музику у Француској. Прилогу нашег дописника Владана Јочић.

Музички гости Јован Маљоковић бенд.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.
 

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара