Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

У емисији Магазин Србија на вези говоримо о иновативном пројекту умрежавања српских библиотека у расејању. У Паризу у нашој абасади одржан је свечани пријем поводом добијања изложбе Експо 2027. Упознаћемо и нашег уметника сликар из далеке Аустралије, који је одлучио да се врати у Србију. КУД „Кикац“ из Базела обележава педесетпет година постојања и успешног рада. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 2. децембра у 11.15.

У Паризу у резиденцији амбасаде Републике Србије одржан је свечани пријем поводом добијања специјализоване светске изложбе Експо 2027. Из Париза се јавља Владан Јочић.

Умрежавање српских библиотека у расејању нови је пројекат који је покренут на иницијативу Културног друштва „Михајло Пупин“ из Љубљане. Реч је значајном подухвату који ће омогућити да српска деца у расејању лакше дођу до књига на српском језику. Гост емисије Јасмина Нинков, директорка Библиотеке града Београда.

У Бечу је одржан састанак поводом умрежавања библиотека у дијаспори. Окупили су се представници библиотеке "Михајло Пупин" из Љубљане, друштва "Просвјета" и Српског центра у Аустрији. Из Беча се јавља Милован Терзић.

Пре више од тридесет година Ранко Вукељић преселио се у Аустралију. У Сиднеју је дипломирао и почео сликарску каријеру. После више деценија одлучио је да се са породицом врати у отаџбину, а у децембру припрема самосталну изложбу у Матици српској у Новом Саду под називом „Повратак“.

Једно од најстаријих културно-уметничких друштава у Швајцарској „Добросав Радовановић Кикац“, обележава педесетпет година постојања и успешног рада. Из Швајцарске се јавља Анђелка Красојевић.

Музички гости Јасна Ђокић и Зоран Вељковић Киза и бенд Фанатици.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Дргица Гачић.
 

понедељак, 26. фебруар 2024.
12° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво