Читај ми!

Србија се представила на међународном фестивалу хране у Њујорку

Удружење страних конзулата у Њујорку организовало је Међународни фестивал хране на коме је учествовала и Србија. Догађај је организовало тамошње Удружење конзулата, а одржан је у згради турског Конзулата која се налази преко пута зграде Уједињених нација.

На фестивалу хране у Њујорку затичемо представнике разних конзулата који су донели нека од најпопуларнијих јела из својих земља, од Малезије преко Мексика, до домаћина Турске.

Наравно, била је присутна и Србија, ћевапи, бурек и житна торта, које је за ову прилику припремио један ресторан у Квинсу.

"Ово је један велики и важан догађај јер је ово начин да пред међународним аудиторијумом представимо нашу земљу. Дакле, да се не промовише Србија само у оквиру њене заједнице, која је нама и текако важна и има приоритет у односу на све остало, али исто тако, морам да кажем, да је ово један од лепих начина да представимо нашу богату културу, нашу традицију, јер ми итекако имамо шта да покажемо свету. Ово је интернационални фестивал хране који се традиционално одржава у Друштву страних конзула, чији смо и ми чланови, тако да са поносом представљамо своју земљу, нашу веома богату кухињу и традицију и да имамо веома лепе устиске, што од стране наших иностраних колега, који су такође чланови Друштва страних конзула, тако и од свих дивних људи
који су посетили овај фестивал", каже Тамара Вујовић, конзул Србије у Њујорку.

Генерални конзул Турске у Њујорку Рејхан Узгур каже да жели да се захвали Конзулату Србије који имају врло добре односе и да жели да у будућности организује догађаје заједно са српским Конзулатом. Што се тиче хране, Рејхан Узгур каже да су му се свидели ћевапи, бурек и гибаница, јер су та јела популарна и у Турској.

Током програма на догађају су наступили играчи са Филипина, фолклор из Бугарске и музичари из Казахстана.

петак, 01. март 2024.
9° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво