Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Од ове школске године, на Факултету медицинских наука у Крагујевцу, предавања и на енглеском језику за стране студенте. По новоакредитованом програму наставу прати више од 50 бруцоша из 18 земаља. О значају оваквих програма за повећање угледа наших високошколских установа и даљим плановима разговарамо са Владимиром Јаковљевићем, деканом ФМН у Крагујевцу. Реприза емисије у 02.33 на РТС Свет.

Представљамо удружења: Европски корени и Савеза Срба Француске из Париза, који окупљају представнике друге и треће генерације наших исељеника. Њихове активности усмерене су на очување српског културног и историјског наслеђа и очувању веза са домовином.

Наша дијаспора у Бечу, до краја године организује низ традиционалних музичких фестивала, али и свечаност поводом десетогодишњице од оснивања удружења А Култура. Увелико су у току и припреме за Светосавски бал, једини српски међу укупно 14 балова који се током године одржавају у палати Хофбург. Наш гост је уметнички директор Бала и представник удружења А Култура Милорад Самарџија.

О свом тридесетогодишњем животу и раду у Канади говори нам вајарка Божица Рађеновић, а преносимо и информације са обележавања петнаестогодишњице од оснивања српске парохије у Остину у САД.

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

Pеализација: Ернестина Глигоријевић

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу