Читај ми!

Остин у Тексасу атрактивна локација за Србе у Америци

Остин, главни град америчке савезне државе Тексас, као један од главних технолошких центара убрзано се шири и развија. Са широм околином има скоро два и по милиона становника. Тамошња српска заједница једна је од новијих у Америци, а недавно је обележила 15 година од оснивања своје парохије.

Српска заједница у Савезној Држави Тексас у Остину, прославила је славу своје цркве Светог Луку и 15 година од оснивања парохије на целодневној прослави, које је почело литургијом, настављено сечењем славског колача и свечаним банкетом и програмом у друштвеној сали.

Ово је једна од новијих заједница у Америци, али и једна од најбрже растућих. Остин је ових година постао један од главних технолошких центара у земљи и врло је популаран град.

Литургију је служио владика средњезападно амерички Лонгин, који је допутовао из Чикага, уз тамошњег свештеника протојевреја ставрофора Драгољуба Поповића и свештенике из Галвистона и Даласа.

"Остин је постао друга "силиконска долина", а много наших људи је у тим пословима, и поносан сам, јер у парохији имамо три врхунска инжењера, који раде са вештачком интелигенцијом", каже протојереј ставрофор Драгољуб Поповић.

"Милина је овде доћи, као што видите, једна лепа оаза а још радосније да наши људи долазе у храм, цене труд нашег свештеника", каже владика средњезападноамерички Лонгин.

У Остину треба ускоро да почне са градњом нова црква на имању, што је показатељ да Србима у овом делу Америке, желе да очувају своју веру, културу и традицију.

среда, 21. фебруар 2024.
7° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво