Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

У емисији "Магазин Србија на вези" говоримо о активностима Теслине научне фондације из Филаделфије. У Бечу одржана Академија поводом десет година постојања мреже Просвјетиних школа. Представљамо вам и сликарку српског порекла која живи и ствара у Сан Франциску. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 7. октобра у 11.25.

У Бечу је одржана Академија поводом десет година постојања мреже Просвјетиних школа. Прилог Вање Васић.

Теслина научна фондација из Филаделфије предано ради на промоцији лика и дела нашег чувеног научника. О манифестацијама које су одржане овог лета у Србији и припремама за завршну конференцију говоримо са Николом Лончаром, предсеником фондације.

Велики број уметника спрког порекла пронашао је своје место на културној сцени у расејању. Једна од њих је и Ана Марија Говер, академска сликарака која живи и ствара у Сан Франциску.

Из Париза се јавља наш дописник Владан Јочић, који нас води у француски Тије и најављује изложбу у Европском парламенту која ће бити посвећена Србији.

Словенска кинотека издала је зборник под називом „Живојин Павловић“, поводом ретроспективе филмова једног од наших најзначајнијих редитеља, а посетиоци ће његова филмска остварења моћи да гледају у Љубљани од 12. октобра. Са овог културног догађаја, као и са вечери концертне хармонике извештава Милован Терзић.

Најстарији српски фудбалски клуб у далекој Аустралији ФК „Мелбурн Србија“ обележио је шездесет година постојања. Прилог Драгана Гавриловића из Мелбурна.

Музички гости КУД „Димитрије Котуровић“ из Београда.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.
 

четвртак, 07. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара