Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

У емисији "Магазин Србија на вези" говоримо о активностима Фонда матица за дијаспору. Најавићемо и одржавање Сабора књижевника, издавача и туристичких мотива у Паризу, од 28. септембра до 2. октобра у организацији Савеза Срба Француске. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 23. септембра у 11.25.

Као и сваке године, и овог септембра одржана је годишња Скупштина Фонда дијаспоре за матицу. Седница је одржана у Београду, а присуствовали су и бројни делегати из дијаспоре. Гост емисије је Живадин Јовановић, заменик председника Фонда дијаспора за матицу.

Савез Срба Француске и удружење Синги арт – Мондо култ организују у Паризу од 28. септембра до 2. октобра „Сабор књижевника, издавача и туристичких мотива“. Гост емисије Петар Гојковић, председник Одбора за културу Савеза Срба Француске.

У Сједињеним Америчким Државама велики број компаније воде жене имигранти. Ових дана, пословне жене пореклом из Србије и региона окупили се се у Чикагу, организујући сурет на коме ће се повезати и упознати. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Најављујемо и нову седму сезону серијала „Повратна карта“, која се емитује у оквиру серијала "Медијска мрежа српске дијаспоре". Прва емисија снимљена у Француској, Аустрији, Немачкој и Швајцарској, бележи манифестације „Караван културе“ и „Дане српске културе у Паризу“. Гледамо инсерт који нам шаље аутор Владан Јочић.

У организацији уметничког удружења „Круг“ из Будимпеште, средином лета, одржана је петнаеста ликовна колонија уз учешће уметника из региона и Мађарске. Прилог телевизијске екипе „Српски екран“.

Музички гости КУД „Станко Пауновић“ из Панчева и Петар Гојковић и пријатељи.

Реприза емисије у 03.29 на РТС Свет.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

недеља, 10. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу