Читај ми!

Скуп пословних жена у Чикагу

Нова економска студија показује да су имигранти у Америци заслужни за трећину иновација у земљи. А међу њима је све више жена, које оснивају велики број компанија. Ових дана су се и пословне жене пореклом из Србије и региона окупиле у Чикагу да се повезу и упознају.

Пословне жене пореклом са Балкана окупиле су се у једном чикашком насељу да би се упознале, размениле телефоне и контакт информације и виделе како једна другој могу да помогну у својим областима. Међу њима има пуно жена разних професија.

"Треба ли неко неку услугу, да ли медицинску, имамо психијатра, имамо докторку опште медицине, из "риал естејта", из банке, учитељицу, малтене из свих сфера, фризерке, шминкери...из сваке бранше је по нека представница овде. Оне се међусобно упознају, свака се представи, разменимо бизнис картице", каже организатор скупа Гордана Митровић Василић.

Статистика показује да су жене у САД днас мање плаћене од мушкараца. Жена зарађује у просеку 18 процената мање него мушкарци. Али, оне су све активније у пословном свету, чак 42 посто компанија у Америци преко 12 милиона и у власништву су жена.

"Тешко је бити јака жена, пуно је обавеза, али ако су жене организоване, мислим да је то кључ свега, све је лакше. Ја још нисам испунила "амерички сан", има још пуно тога да се ради", каже Гордана Митровић Василић.

"Код мене је свеједно да ли је мушкарац или жена, ако хоћеш да радиш, да ли си посвећен и ако волиш то, нема граница. Није лако, нико није то ни рекао, али треба бити упоран", каже предузетница Маја Спасов.

Гордана Митровић Василић каже да се нада да ће овакве скупове жена организовати чешће у будућности, па је наредни догађај заказан већ за почетак октобра.

субота, 09. децембар 2023.
6° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу