Читај ми!

Најбољи рукометни камп у Српској - остварење сна најтрофејнијег рукометаша у Француској

Сваки наш човек који живи у иностранству је на неки начин и амбасадор своје земље. Славни рукометаш Борца из Бањалуке Младен Бојиновић, успешно је завршио спортску каријеру у Француској и са породицом се вратио у Српску. Вратила га је љубав. Она га је покренула и да оснује рукометни камп, како би младима указао на здрав начин живота и праве вредности, а најбољима омогућио шансу какву је и сам имао.

Бањалучанин Младен Бојовић, итекако је познат у свету рукомета, посебно у Француској где ужива у титули најтрофејнијег спортисте те земље. Ту је постигао невероватне успехе и освојио 11 титула првака Француске, што ниједном спортисти није успело.

Дуги, како га иначе зову, однедавно је са породицом у Бањалуци и ту намерава да остане, јер се осећа најлепше у свом граду и са својим људима.

"Рукомет ми је дао све, пропутовао сам цели свет, могу рећи да сам богат човек, самим тим што сам успео да све те културе видим и да на крају изанализирам да је најлепше код куће. Наши људи одрастањем овде стекну много више самопоуздања и онда кад оду на Запад, 80 посто их је успешних у разним професијама, тако да то није чудо", каже Бојиновић.

Разлог за осмех сваки дан му даје породица, супруга Ивана, синови Иван и Иринеј и најмлађа кћерка Миа. Ивана је била уз децу док јој је супруг имао пословних обавеза, али као и свака мајка она је велики борац и ослонац, како супругу, тако и деци.

"Ја сам дете овог града, рођена овде, и цела породица ми је ту, за коју сам јако везана, почевши од маме, покојног оца, брата...имам широку породицу, и волим да делим са њима и сретне и несретне тренутке, али и Француска ми је оставила пуно лепих успомена. Прво дете сам родила тамо, мени је све лепо било...", каже Ивана.

"Ја сам мастер коуч већ 3,4 године, имам највећу диплому интернационалну што се тиче тренерских вода, међутим, не по сваку цену. Желим да останем у рукомету, прошле године сам отворио камп у Требињу, Рукометни камп Младен Бојиновићш Дуги. Хоћу да вратим рукомету нешто на нашим просторима и могу направити, скромно ћу рећи, најбољи камп у Европи, али да то буде у Републици Српској", каже Дуги.

Бањалука им је у срцу и ту намеравају одгајати своје синове и кћерку.

"Ја сам одабрао Српску у срцу и своју Бањалуку и нисам погрешио", искрен је наш рикометаш.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво